خبرهای اقتصادی و سیاسی

وی با اشاره به اینکه از دهه ۶۰ اعتبار ملی برای دوبانده شدن برخی از محورهای خور و بیابانک اختصاص یافته اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته و تمام راههای آن یکطرفه است، تاکید کرد: نبود جادههای مناسب موجب شده است تا مشکلات اهالی این شهرستان محروم در حوزه بهداشت و درمان نیز زیاد باشد.
وی افزود: کمبود پزشک متخصص و مسیرهای سخت و دشوار، سفر بیماران این دیار را به مراکز درمانی در دیگر شهرها مشکل کرده است.
نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد که با سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به خور و بیابانک، گامهای مؤثری در راستای بهبود وضعیت محرومترین نقاط استان اصفهان از جمله خور و بیابانک برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: از جمله پروژههای مهم انجام نشده در این شهرستان احداث ۳۵ کیلومتر جاده طبق تفاهمنامه منعقد شده بین شرکتهای ایمیدرو، پتاس و ساخت و توسعه و همچنین ۱۲ کیلومتر «واریانت» (تغییر نقشه مسیر راه) شهر «فَرخی» است که برغم انجام زیرسازی آن در سالهای گذشته، آسفالتش بدلیل تأمین نشدن اعتبار، متوقف مانده است.
آزاد، وضعیت جادههای روستایی منطقه را نیز بسیار نامناسب توصیف و اظهار امیدواری کرد که پروژههای محوری این شهرستان مانند جاده ۳۵ کیلومتری «خور» به «پتاس»، محور پلیس راه «جندق» به خور و بیابانک و جاده جندق - گرمسار که سالها معطل مانده است، به مرحله اجرا برسد.
نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین توجه به راه روستاهای «حاجیآباد» به «بیاضه» که با وجود اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار هنوز تکمیل نشده، ضروریست.
وی همچنین انجام مطالعات احداث خطآهن شرق طبس به نایین و فعالسازی ایستگاه راهآهن انارک برای جذب مسافر را از درخواستهای مهم مردم این شهرستان اعلام کرد.
به گفته کارشناسان بهداشت خور و بیابانک، بیش از ۹۰ درصد از بیماران اورژانسی این شهرستان بدلیل نبود امکانات لازم و برای دریافت خدمات پزشکی بهتر به شهرهای دیگر اعزام میشوند که بدلیل تأخیر حرکت آمبولانسها در جادههای دوطرفه و فرسوده، گاهی زمان طلایی درمان خود را از دست میدهند و در مسیر بازگشت با آمبولانسهای شهرداری به خانه ابدی میروند و در بقیه ایام نیز اگر فردی نیاز به درمان تخصصی داشته باشد باید با به جان خریدن خطرهای مختلف، تَن به سفر ۲۰۰ کیلومتری بدهد و خود را به شهرهایی همچون اردکان و میبد یزد یا دیگر شهرهای استان اصفهان برسانند.شهرستان خور و بیابانک با ۱۲ هزار کیلومتر وسعت و ۲۰ هزار نفر جمعیت در ۴۲۰ کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.
این شهرستان با ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی و روستایی دارای جادههای دوطرفه و حادثهآفرین است.
بر اساس آمار، روزانه بیش از سه هزار خودروی سواری سبک، سنگین و فوق سنگین در محورهای اصلی و روستایی شهرستان خور و بیابانک تردد میکنند که حدود ۳۰۰ دستگاه از آنها تریلرهای حامل سنگ هستند.
ضرورت افزایش ایمنی تردد، دید کافی در شب، کنترل ترافیک، تسهیل رفت و آمد و کاهش میزان سوانح رانندگی از مهمترین مسائل مبتلابه این شهرستان است.
خور و بیابانک در شرق استان اصفهان از شمال با شهرستان دامغان در استان سمنان، از جنوب با شهرستان اردکان در استان یزد، از شرق با شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی و از غرب با روستای چوپانان در نایین هممرز است.
به گزارش ایرنا، وزیر راه و شهرسازی، جمعه ۲۹ فروردین سالجاری به منظور بررسی مشکلات اصفهان به این استان سفر و در نخستین ساعات حضورش وارد شهرستان خورو و بیابانک شد.
فرزانه صادق در این سفر از پروژه واریانت فرخی، سهراه جندق در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب، سهراه مشجری در پروژه مسیر نایین - طبس و ایستگاه راهآهن خور - نایین بازدید کرد.
وی در جلسه شورای اداری این شهرستان نیز اعلام کرد: پس از طی فرایندهای اداری و با مشارکت مجتمع پتاسیک، عملیات دوبانده کردن محور این شهرستان بزودی آغاز و با حمایت وزارت راه و شرکت ساخت، پیشبینی میشود که تا پایان سالجاری به اتمام برسد.
وی همچنین گفت: پروژه آسفالت جاده کمربندی شهر فرخی نیز با توجه به تکمیل زیرساختهایش، تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از صدور دستور اجرای پروژه مسیر ۱۱۰ کیلومتری خور تا جندق خبر داد و گفت: این محور شامل بخشهای در حال اجرا و مناقصههای مراحل دوباندهسازی است و مسوولان مربوطه قول دادهاند که تا پایان سالجاری، تکلیف تمام بخشهای بلاتکلیف این پروژه مشخص شود، هرچند احتمال دارد بخشی از آن به سال آینده موکول شود.
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۲:۲۸ - کد خبر: 85809759

یک منبع آگاه در مورد حادثه انفجار بندرعباس به «اعتماد» میگوید: «هنوز آمار تلفات و مصدومان کامل نشده است. چون برخی از افراد زیر آوار ناشی از انفجار ماندهاند. تمام اهالی روستای خونسرخ که نزدیکترین روستا به بندر شهید رجایی است، مجبور به تخلیه شدهاند.»
ظهر روز ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ انفجار شدیدی در اسکله شهید رجایی در بندرعباس رخ داده و خسارتهای زیادی را به بار آورده است. چنانچه دود ناشی از انفجار در سراسر بندرعباس قابل مشاهده بوده است.
طبق اعلام مسوولان استانی و تا غروب دیروز در این حادثه دستکم 8 نفر کشته و 6 نفر مفقود شدهاند و آمار مجروحان به بیش از 750 نفر رسیده است. بهطوری که پایگاه انتقال خون بندرعباس در یک فراخوان اعلام کرده که تمامی گروههای خونی به ویژه گروه خونی O منفی مورد نیاز است. یکی از رسانههای محلی به «اعتماد» میگوید: «مصدومان در بیمارستانهای صاحبالزمان و شهید محمدی بستری شدهاند. همچنین مدرسه رجایی نیز دچار خسارات شدیدی شده است.» شدت انفجار به حدی بوده که باعث ایجاد خسارت و آسیب زیادی شده است. بسیاری از خودروها مچاله شده و ساختمانهای اداری نزدیک محل حادثه هم خسارتهایی دیدهاند. «اعتماد» پس از وقوع این حادثه سعی کرده با تعدادی از مسوولان استان هرمزگان صحبت کند، اما هیچ کدام از آنها حاضر به مصاحبه نشدهاند؛ چرا که سازمان مدیریت بحران طی اطلاعیهای از مسوولان درخواست کرده «تا زمان اطفای حریق و مشخص شدن علت و ابعاد حادثه انفجار در بندر شهید رجایی از مصاحبه با رسانهها خودداری کنند.»همچنین مدیر روابط عمومی شرکت بناگستر «گمانهزنیها در مورد انفجار مخزن آمونیاک در این شرکت را تکذیب کرد.»
دستور دادستان کل کشور برای برخورد با عامل یا عاملان احتمالی
«پیرحسین کولیوند» رییس جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به اینکه تیمهای واکنش سریع هلالاحمر عازم بندرعباس شده، گفته است: «هلال احمر از تمامی ظرفیتهای امدادی خود برای کمک به حادثهدیدگان و مصدومان استفاده میکند. » «مهرداد حسنزاده» مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان با بیان اینکه این منطقه قبلا هشدار گرفته، عنوان کرده است: «قبلا بازدیدهایی از محل صورت گرفته و بنده شخصا از محوطه بازدید داشتم. با این حال احتمالا کمکاریهایی صورت گرفته که باید علت اصلی آن مشخص شود.»

وزیر راه و شهرسازی در واکنش به خبر حذف مجردها از طرح نهضت ملی مسکن، گفت: این نامه از طرف من صادر نشده است و این مصوبه مربوط به شورای عالی عدالت اداری است که در پی اقدامات غیرقانونی پیشین تنظیم شده و ما تنها موظف به ابلاغ آن بودهایم.
فرزانه صادق مالواجرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: سفر دو روزهای به استان اصفهان داشتم و از طریق الرضای خور و بیابانک وارد این استان شدم. فرصت بازدید از مناطق مختلفی مانند خور و بیابانک، نائین، شهرضا، دهاقان و مبارکه را یافتم تا از نزدیک با چالشها و مشکلات آنها آشنا شوم.
وی افزود: در این سفر، تمامی معاونان وزارت راه و شهرسازی در حوزههای شهرسازی، بازآفرینی شهری، مسکن و حملونقل، همراه با نمایندگان شرکتهای ساخت، راهداری، فرودگاهها و شهرهای جدید، مرا همراهی کردند که هدف از این همراهی، بازدید جامع از تمامی شهرستانهای استان اصفهان طی دو روز و تدوین جمعبندی نهایی بود.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: معاونان نهتنها به بررسی چالشهای حوزه مأموریتی خود اکتفا نکردند، بلکه در فرصت موجود، تمامی مشکلات را رصد کرده و تحلیل جامعی از آنها ارائه دادند. با تدوین جمعبندی نهایی توسط شخص استاندار و اولویتبندی مبتنی بر محدودیتهای اعتباری و ناترازیهای موجود، امید میرود بخش عمدهای از این چالشها در زمانبندی مشخصی حلوفصل شوند.
وی ادامه داد: اولویتبندی پروژههای حملونقلی استان اصفهان در سه محور جادهای، ریلی و خدمات مسافری تعیین شد. راهاندازی سامانه فروش بلیط محلی در ایستگاههایی مانند انارک از برنامههای فوری اعلام گردید.
صادق مالواجرد گفت: پس از انجام جمعبندی نهایی، اولویتبندی پروژهها در سه محور توسعه جادههای روستایی و بزرگراهها، بهینهسازی شبکه قطار سریعالسیر و زیرساختهای ایستگاهی مانند انارک و ارتقای خدمات مسافری از طریق راهاندازی سامانه فروش بلیط در کلیه ایستگاهها انجام میشود. این سامانه امکان خرید بلیط را مستقل از مبدأ یا مقصد سفر، در محل سوارشدن فراهم میکند.
وی تاکید کرد: در حوزه هوایی و صنایع مرتبط با حوزه هوایی و فرودگاهها نیز موضوعاتی مطرح شد که این مباحث در جلسهای با حضور تمامی مدیران استانی و تعدادی از نمایندگان استانی مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: سفر امروز من به شهرضا، همزمان با سفر کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی برگزار شد که با توجه به حساسیتهای موجود نسبت به استان اصفهان و شهرضا، تقریباً تمام اعضای این کمیسیون حضور داشتند و البته جلسه و دیداری نیز بر سر یکی از پروژهها با اعضای کمیسیون عمران داشتیم.
وی اضافه کرد: در این سفر با بررسی تخصصی وضعیت موجود و چالشهای تمامی شهرستانها، امکان تدوین برنامهای منسجم فراهم شد که به نظر میرسد در شیوه اقدام و پیگیریهای مرتبط با تأمین اعتبار پروژهها که گاه حتی نیازمند اعتبار خاصی نیستند، با بهکارگیری تدابیر مدیریتی مناسب و همکاری با استاندار محترم، میتوان برخی از چالشهای پیشرو را مرتفع ساخت.
صادق مالواجرد ادامه داد: امیدواریم با توجه به تصمیمات اتخاذشده، بتوانیم این برنامهها را در اسرع وقت عملیاتی کنیم و از تمامی رسانههای حاضر تقاضا دارم با پیگیری این مطالبات، در راستای تحقق اتفاقات مطلوبتر برای مردم شهیدپرور استان اصفهان بکوشند.
واکنش وزیر به نامه حذف مجردها از طرح نهضت ملی مسکن
وی در پاسخ به سوالی پیرامون حذف مجردها از طرح نهضت ملی مسکن، تاکید کرد: این نامه از طرف من صادر نشده است و این مصوبه مربوط به شورای عالی عدالت اداری است که در پی اقدامات غیرقانونی پیشین تنظیم شده و ما تنها موظف به ابلاغ آن بودهایم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در خصوص اقدامات آتی و تعیین تکلیف نهایی، لازم است سازوکارهای قانونی با اولویتدهی به سیاستهای جوانی جمعیت و ترویج ازدواج، به درستی پیگیری شوند تا به نتایج مطلوب دست یابیم.
وی تاکید کرد: مهمترین پیام امیدبخش به مردم این است که هرگونه ثبتنام مشروط یا بدقولیها در این رابطه ادامه نخواهد یافت؛ درصورت ارسال پیامکهای اعلام مشمولیت تأمین زمین، تحویل آن صرفاً پس از تکمیل فرآیند آمادهسازی صورت میگیرد.
صادق مالواجرد تشریح کرد: با توجه به گذشت ۳ تا ۴ سال از ارسال برخی پیامکهای قبلی و تأخیر ۵ ساله در تخصیص اراضی، دیگر پیامکهای غیرقابل اجرا ارسال نخواهیم کرد. پیامکهای ارسالشده قبلی هرچند تعهداتی ایجاد کردهاند، اما همواره در حال تسریع فرآیند آمادهسازی اراضی بهویژه در راستای سیاستهای جوانی جمعیت در مناطقی که امکان تأمین زمین فراهم شده است، هستیم و این روند همچنان ادامه دارد.
وی گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری بهصورت دو هفتگی تشکیل جلسه میدهد و با انجام بررسیهای فنی جامع، روند افزایش محدودههای شهری در شهرهایی که از لحاظ تخصصی و کارشناسی قابلیت توسعه دارند، همچنان در حال انجام است.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: ما آمادهسازی زمینها را با سرعت پیش میبریم و افزایش محدودهها و تأمین زمین در چارچوب توسعه شهری، احداث شهرکها یا شهرهای جدید نیز با ارزیابیهای تخصصی انجام شده و مصوبات نهایی از سوی این شورا انجام میشود.

بازدید معاون وزیر راه وشهرسازی از جاده زواره انارک وپل راه آهن
ادامه سفر آقای نوذر پور معاون محترم وزیر راه و شهرسازی به شهرستان اردستان با حضوردر شهر زواره از پل راه آهن جاده زواره به انارک بازدید که در این خصوص توضیحات بهمراه موضوعات ومشکلات توسط مدیران شهرستان مطرح و دستور پیگیری لازم توسط معاون محترم وزیر صادر شد.
۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - فرمانداری اردستان