15
سه شنبه, اکتبر
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳

تحقیر دیکتاتور بازخوانی خروج اجباری رضاشاه پهلوی در سالگرد ۲۵ شهریور ۱۳۲۰

هر داوری و قضاوتی دربارۀ کارنامه ۱۶سالۀ سلطنت رضاشاه پهلوی (و با احتساب دوران سردارسپهی و رئیس‌الوزرایی ۲۰ ساله) داشته باشیم در این که پایان سلطنت او تحقیرآمیز بوده کسی تردید ندارد. تدبیر محمدعلی فروغی البته سبب شد با انتقال سلطنت به ولیعهد ۲۲ ساله از شدت این تحقیر کاسته شود و هرچند حسب ظاهر نجات خاندان پهلوی و استمرار سلطنت بود اما هر چه زمان گذشت مشخص‌تر شد که ذکاءالملک در واقع مانع تجزیه ایران شد زیرا رفتار اشغال‌گران با کشوری که پادشاه و مجلس و دولت دارد به قاعده متفاوت بود. خاصه وقتی ایران را از بی‌طرفی خارج ساخت و پای آمریکا را هم به میان آورد و سرانجام ایران پل پیروزی لقب گرفت.

کافی است تصور کنید ایران متحد آلمان می‌ماند و این که با شکست هیتلر چه سرنوشتی در انتظار این سرزمین بود.

تهدید روس‌ها جدی‌تر از آن بود که رضاشاه تردید کند. وقتی خاطر او از انتقال سلطنت به ولیعهد ۲۲ ساله آسوده شد و از فروغی قول گرفت استعفانامه را که خود فروغی نوشته بود امضا کرد و روانۀ اصفهان شد. فرزند جوان را هم در مجلس همراهی نکرد. 

شب قبل را تا صبح نخوابیده بود و مدام قدم می‌زد. همان شبی که به گفتۀ محمود فروغی در گفت‌و‌گو با حبیب لاجوردی- تاریخ شفاهی هاروارد- در رادیو بی‌بی‌سی توصیف «شاه بادمجان‌فروش» هم برای رضاشاه به کار رفت و دانست بازی تمام شده؛ طعنه‌ای به خاطر تصرف املاک با زور. چون بیشترشان زمین‌های کشاورزی کشت بادمجان و کدو بودند و این پرسش درگرفت که آخر این زمین‌ها به چه کار پادشاهی می‌آید که مطابق سنت سلطنت مالک تمام سرزمین است؟

با این همه وقتی شنید قرار نیست انگلیسی‌ها در مقابل روس‌ها از او حمایت کنند به فرمول محمدعلی فروغی فکر کرد و پذیرفت که راهکار او هم جان او را نجات می‌دهد هم دودمان سلطنت پهلوی را و هم تمامیت ارضی ایران را حفظ می‌کند.

فروغی هیچ‌گاه نگفت و ننوشت که به انگلیسی‌ها چه گفت و چه شنید و احتمالاً به همین خاطر دفتر خاطرات او در روزهای سوم تا ۲۵ شهریور ۱۳۲۰ سفید است درحالی‌که او مرد نوشتن بود و بسیار سرراست و نیکو هم می‌نوشت و نثری چنان پاکیزه داشت که می‌تواند در کتاب‌های درسی بیاید.

البته جز به برادرش ابوالحسن‌خان: «بدان! که هر کاری می‌خواهم بکنم به خاطر استقلال ایران است. مردم ایران، امشب به من احتیاج دارند. یک عمر زندگی ما را تأمین کردند و امشب شبی است که باید برای ایران کاری کنم.»

فرمول فروغی این بود: رضاشاه ایران را ترک می‌کند تا روس‌ها که در راه تهران بودند از برچیدن اساس سلطنت و دستگیری رضاشاه به اتهام بی‌توجهی به اخراج کارشناسان آلمانی و همکاری با آلمان نازی منصرف شوند و با منتفی شدن انقراض سلطنت پهلوی پسر ۲۲ ساله و خجالتی به جای پدر بر تخت بنشیند. شاه جوان را البته کسی چندان جدی نمی‌گرفت و انگار تنها برای دوران گذار گزینۀ مناسبی به نظر می‌رسید تا سر فرصت تدبیری دیگر بیاندیشند.

رضا‌شاه شبانه از کاخ سعدآباد به کاخ مرمر آمده بود. همسر و فرزندان را پیشاپیش به اصفهان فرستاده و تنها محمدرضا در تهران - در دربار – بود. هیچ بدرقه‌ای هم در کار نبود. زمان به زیان او در گذر بود. می‌ترسید روس‌ها برسند و تهدید خود را عملی کنند.

انگلیسی‌ها البته به قوای روس با گِله پیغام فرستادند: شاه که دارد داوطلبانه می‌رود. دیگر از کی می‌خواهید انتقام بگیرید؟!

در کاخ مرمر تنها محمدعلی فروغی، نخست‌وزیر و شکوه‌الملک حاضر بودند. کاروان شاه را ۶ خودرو تشکیل می‌داد. اولی را خود او سوار شد. سه اتومبیل هم به اثاثیه اختصاص یافت و دو اتومبیل نیز اسکورت می‌کردند.

آخرین گفت‌و‌گوهای رضاشاه با فروغی و قبل از سوار شدن یک بار در خانه او اتفاق افتاد و یک بار روز ۲۵ شهریور در دربار. در خانه قولی بود که دوباره گرفت و در دربار یک توصیه که بر آن تأکید داشت.

قولی که از فروغی گرفت این بود: محمد‌رضا، شاه شود و نقشه دیگری در کار نباشد. قبل‌تر در حیاط خانۀ فروغی و قبل از ترک آن با اشاره به نوۀ فروغی - که آن موقع دختربچه‌ای پنج‌شش ساله و نزد پدربزرگ بسیار عزیز بود و داشت جامۀ او را مرتب می‌کرد- گفته بود: به جان او قسم بخورید و فروغی دو بار گفت: «به جان نیکی، به جان نیکی». رضاشاه این قسم را که شنید آسوده‌خاطر شد و در اتومبیل نشست و رفت. اصرار او ناشی از این نگرانی بود که انگلیسی‌ها یا فروغی او را فریب داده باشند و نه‌تنها محمدرضای جوان بر تخت سلطنت ننشیند که روس‌ها تهران را اشغال و ولیعهد را دستگیر کنند یا فروغی اعلام جمهوری کند و خود رئیس‌جمهوری شود.

ذکاءالملک اما دوباره تأکید کرد نه انگلیس‌ها صحنه و تهران را به روس‌ها خواهند سپرد و نه او خیانت خواهد کرد. بیمار است و نه به ریاست‌جمهوری که به پایان عمر می‌‌اندیشد. توصیه رضا‌شاه هم جالب بود: «به هر قیمت مجلس را نگه دارید وگرنه تهران هرج و مرج می‌شود.»

انگار تازه و البته دیر دریافته بود پارلمان می‌تواند چه نقش بی‌بدیلی داشته باشد. او که امثال سیدحسن مدرس و دکتر محمد مصدق را از ادامه نمایندگی بازداشته و یکی را به تبعید فرستاده و همان جا جان او را هم ستانده و دیگری را به حبس انداخته و مجلس را با دخالت‌های گسترده از اعتبار و نفوذ انداخته بود، انگار تازه دریافته بود مجلس می‌تواند چه جایگاه یگانه‌ای داشته باشد و قوام مُلک و ملت و مملکت تنها قائم به شاه نیست و استعفانامه را امضا کرد: «نظر به این‌که من همۀ قوای خود را در این چند‌ساله مصروف امور کشور کرده و ناتوان شده‌ام حس می‌کنم که اینک وقت آن رسیده است که یک قوه و بنیۀ جوان‌تری به کارهای کشور که مراقبت دائم لازم دارد بپردازد و اسباب سعادت‌ورزی ملت را فراهم آورد. بنا‌بر‌این امر سلطنت را به ولیعهد و جانشین خود تفویض کردم و از کار کناره نمودم. از امروز که بیست‌وپنجم شهریور ماه ۱۳۲۰ است عموم ملت از کشوری و لشکری ولیعهد و جانشین قانونی مرا باید به سلطنت بشناسند و آنچه از پیروی مصالح نسبت به من می‌کردند نسبت به ایشان منظور دارند. کاخ مرمر طهران. ۲۵ شهریور ۱۳۲۰».

قرار بود پادشاه جوان فردای آن روز – ۲۶ شهریور- در مجلس شورای ملی سوگند یاد کند ولی بعد صلاح ندیدند تا فردا صبر کنند و همان روز جلسه فوق‌العاده تشکیل شد.

روس‌ها در راه بودند و از قشونی که رضاشاه طی ۲۰ سال تقویت و تجهیز کرده بود هم هیچ کاری برنیامد. طی سه روز – ۳ تا ۶ شهریور- فروپاشیدند و مردم هم تنها تماشا می‌کردند و شگفت‌آور‌تر اینکه سربازان سربازخانه‌ها را تخلیه کردند و رفتند و جز چند فقره مقاومت پراکنده در روزهای نخست اشغال خبری منتشر نشد.

تأکید این یادداشت اما چنان که از عنوان هم برمی‌آید بیشتر بر تحقیر دیکتاتور است: سه نوبت در یک روز.

نخست: در اصفهان. وقتی از او خواستند املاک خود را مصالحه کند. همان املاکی که منشأ بخشی از نارضایتی‌ها شده بود. قوام‌الملک شیرازی و دکتر محمد سجادی به اصفهان رفتند و املاک به نام محمدرضا شد. شاه جوان البته اندک زمانی بعد املاک را به اموال عمومی بازگرداند در سال‌های 1327 و 1328 هم بانک عمران مأموریت یافت بخش باقی‌مانده نیز به زارعین مسترد شود.

دوم: چمدان‌های رضاشاه را در بندرعباس تفتیش کردند تا مبادا جواهرات سلطنتی را با خود برده باشد.

سوم: مدتی منتظر ماند تا کشتی از بصره برسد و با تأخیر کشتی باری آمد و تازه وقتی سوار بر کشتی شد دریافت قرار نیست به هند بروند. هم هند مستعمره بریتانیا بود و هم آفریقای جنوبی. به جای هند او را به جزیره موریس بردند. نهایت کاری که پادشاه جدید ایران بعدتر توانست انجام دهد انتقال پدر به ژوهانسبورگ بود؛ جایی که در آن چشم از جهان بست.

پایان تحقیرآمیز دوران رضاشاه اثری بسیار منفی بر روی شاه جوان باقی گذاشت تا حدی که مراسم تاج‌گذاری را به زمانی دورتر موکول کرد تا آن خاطره رنگ باخته باشد.

شاید اگر رضاشاه به توصیه روزولت در پاسخ استمداد خود در همان روزهای نخست بعد از اشغال عمل کرده بود گرفتار آن وضعیت تحقیرآمیز نمی‌شد. خواستِ رئیس‌جمهوری ایالات متحد روشن و صریح بود: به صف مقابله با هیتلر بپیوندید.

با گذر زمان و برای محمدرضا شاه البته 25 شهریور یک سکه دورو بود. روی اول پایان تحقیرآمیز سلطنت پدر و روی دوم آغاز سلطنت خود او. شاید از این رو بود که مادر شاه – ملکه مادر- که دو روز را در سال به‌عنوان نوزایی پهلوی جشن می‌گرفت (28 مرداد سال‌روز کودتا علیه دولت ملی و 9 آبان تولد ولیعهد) مناسبت 25 شهریور را مصداق نوزایی نمی‌دانست درحالی‌که سلطنت منتقل شده بود.

به بهانه شروع سلطنت محمدرضا البته میدانی در تهران 25 شهریور نام گرفت که در پی پیروزی انقلاب ضدسلطنتی به «رضایی‌ها» تغییر کرد تا یادآور 4 عضو یک خانواده از سازمان مجاهدین خلق باشد که در رژیم شاه کشته شده بودند. نام جدید اما تنها 30 ماه دوام آورد چراکه وقتی این سازمان رو‌ در‌ روی جمهوری اسلامی قرار گرفت -و منافقین خوانده شد و در پی آن نیز حادثه 7 تیر 60 رقم خورد- نام میدان هم به 7 تیر تغییر یافت.

حالا هر چند دیگر میدانی به نام 25 شهریور در تهران و هیچ جای دیگر ایران نیست اما از این روز نمی‌توان یاد نکرد زیرا 83 سال قبل را به یاد می‌آورد. تحقیر شاه و تدبیر رئیس الوزرا را.

دومی البته دیگربه غلظت قبل متهم نمی‌شود چراکه ابتکار او استقلال ایران را تضمین کرد و از زیر چکمۀ روس‌ها که تا قزوین آمده بودند بیرون آورد. کما این که بعد از پایان جنگ حضور نیروهای شوروی در خاک ایران دیگر توجیهی نداشت و یکی از نمایندگانی که به جد پیگیر خروج بود دکتر مصدق بود و بعدتر نیز با تدبیر قوام و شکایت ایران به جامعه ملل و حمایت آمریکا ناچار از ترک ایران شدند.

فروغی نماند تا ثمرات تدبیر خود را ببیند و یگانه پاداشی که گرفت پاره‌سنگ محمدعلی روشن -از تماشاگران حاضر در مجلس- بود که می‌پنداشت رئیس‌الوزرا خیانت کرده است. تحقیر شاه اما در تاریخ ثبت شد و بر تمام کارنامه عمرانی او سایه انداخت.

  • هم میهن - |کد مطلب: ۲۰۷۵۹ - ۲۵ شهریور ۱۴۰۳۰۰:۰۰

مسکن ملی، ثبت نام و شرایط  1403

ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن 1403 برای متقاضیان واجد شرایط زیر شروع شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از موج شهر، ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن 1403 برای متقاضیان واجد شرایط زیر شروع گردید. مسکن ملی چیست؟

مسکن ملی یا پروژه نهضت ملی مسکن طرحی است که از سال ۱۴۰۰ شروع شد تا چهار میلیون خانه ساخته شود. گفته می‌شود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد به مرحلة اجرا رسیده است. در سال گذشته سقف تسهیلاتی که به هر متقاضی تعلق می‌گرفت ۴۵۰ میلیون تومان بود که اردیبهشت امسال اعلام شد به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش‌یافته؛ البته سقف این وام به شهرهای استان تهران تعلق می‌گیرد و در شهرهای دیگر و روستاها این مبلغ کمتر است. طبق آخرین اخبار بیش از ۵ میلیون نفر در طرح مسکن ملی و نهضت مسکن ثبت‌نام کرده‌اند که ۲.۳ میلیون نفر واجد شرایط دریافت مسکن بوده و پیامک تأیید برای آن‌ها ارسال شده است.

پیگیری ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن 1403 از طریق سایت saman.mrud.ir امکان‌پذیر است و افرادی که می‌خواهند از نتیجه ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن مطلع شوند باید وارد سایت ثبت‌نام شده و با واردکردن اطلاعات لازم، نتیجه ثبت‌نام خود را مشاهده کنند.

۵۳ هزار واحد مسکن ملی در مازندران احداث می شود- ایونا نیوز بخوانید
 
خانه‌های طرح مسکن ملی چه ویژگی‌هایی دارند؟

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در ارتباط با مسکن مهر وجود داشت تعداد زیاد طبقات آن بود که در کنار حاشیه‌نشینی و عدم وجود امکاناتی مانند حمل‌ونقل عمومی و امنیت پایین دردسرهایی را برای ساکنان آنها به وجود آورده بود. به همین علت هم دولت در راستای مرتفع کردن این مشکلات در طرح اقدام ملی مسکن در نظر دارد طبقات این ساختمان‌ها را حداکثر تا ۷ طبقه بسازد و تاحدامکان در نزدیکی شهرها و جایی غیر از حاشیه شهرها اقدام به ساخت کند. البته کیفیت ساخت مسکن‌های طرح ملی وابسته به نظارت بر انبوه‌سازان است که باید در دستور کار دولت قرار بگیرد و نباید از این نکته نیز غافل شد که عدم ساخت خانه در حاشیه شهرها خود موجب افزایش هزینه زمین می‌شود و همین موضوع باعث افزایش واحدهای مسکونی در این طرح خواهد شد.

هدف طرح مسکن ملی

هدف طرح مسکن ملی، خانه‌دار کردن ۶ دهک جامعه است که این روزها در حال عملیاتی‌کردن است. تخصیص مسکن برای دهک‌های یک و دو توسط نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی صورت می‌گیرد که در این زمینه وزارت راه به میزان گسترده‌ای در اختیار آنها زمین قرار داده است. در واقع شرایط طرح مسکن ملی به این صورت است که برای کسانی قابل‌استفاده است که پیش‌ازاین تاریخ از اقدامات دولتی برای خانه‌دارشدن استفاده نکرده باشند به‌عبارت‌دیگر در ثبت‌نام طرح مسکن ملی شما یک‌بار اجازه دارید تا از امکانات دولتی استفاده کنید.

همچنین تمامی کسانی که در صندوق پس‌انداز یکم مسکن برای دریافت تسهیلات خرید خانه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، نیز می‌توانند در این طرح ثبت‌نام کنند. علاوه بر این فرهنگیان نیز می‌توانند از طرح مسکن ملی، برای خانه‌دارشدن استفاده کنند به این صورت که در این طرح  برای فرهنگیان یکی از شروط این تفاهم‌نامه برای خانه‌دارشدن فرهنگیان این است که متقاضیان باید فاقد زمین و واحد مسکونی باشند و تاکنون از امکانات دولتی مانند زمین، واحد مسکونی، تسهیلات یارانه‌ای خرید یا احداث مسکن استفاده نکرده باشند.

هزینه ساخت طرح  نهضت ملی مسکن 1403 چقدر است؟

به طور میانگین قیمت تمام شده ساخت واحد‌های مسکونی در استان تهران در طرح اقدام ملی مسکن هر متر حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان است و یک واحد مسکونی ۸۰ متری حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برای یک متقاضی تمام می‌شود که بخشی از این قیمت هم از طریق تسهیلات ۱۰۰ میلیون‌تومانی تأمین می‌شود. در این پروژه ۵۰ تا ۶۰ درصد از واحد‌های مسکونی این پروژه مربوط به سازنده است و ۳۰ تا ۴۰ درصد از آن هم مربوط به سهم دولت است.

اما در واقعیت باید در طرح نهضت ملی مسکن و همچنین مسکن ملی هزینه ساخت هر متر چیزی در حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است؛ اما باتوجه‌به درصد بالای تورم باید مبلغ ۶ میلیون تومان برای هر متر از منزل مسکونی در نظر بگیرید. باتوجه‌به این قیمت برای هر واحد ۸۰ متری باید مبلغ ۴۸۰ میلیون تومان در نظر گرفت. اما تمام این اعداد در حالی است که یک سازنده ساختمان می‌گوید هنوز خیلی از مخارج مانند نرخ عوارض و دستمزد سازمان نظام‌مهندسی مشخص نشده است. پس می‌توان نتیجه گرفت هزینه نهایی خیلی بیشتر از این حرف‌ها خواهد بود.

متقاضیان بعد از دارابودن شرایط طرح مسکن ملی و ثبت‌نام طرح مسکن ملی و سپس تأییدشدن و ارسال مدارک در ابتدا و در هنگام عقد قرارداد باید ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان پرداخت کنند و باقی‌مانده آن ۱۵ درصد از مبلغ را در پایان فونداسیون، ۲۵ درصد در پایان مرحله اسکلت، ۲۵ درصد در پایان سفت‌کاری، ۲۰ درصد در پایان نازک‌کاری و ۱۵ درصد باقی‌مانده را هم در هنگام تحویل کلید باید پرداخت کنند و تسهیلات این طرح هم از سوی بانک مستقیماً به این پروژه‌ها تزریق می‌شود.

مراحل اقدام طرح ملی مسکن شامل موارد زیر است:

مرحله اول: ثبت‌نام در سامانه طرح اقدام ملی مسکن

مرحله دوم: ارسال مدارک موردنیاز از جمله اطلاعات شخصی و مدارک مربوط به سکونت در شهر موردنظر

مرحله سوم: مراجعه به بانک مسکن و ارائه مدارک برای دریافت وام

مرحله چهارم: استعلام بانک در مورد متقاضی بابت نداشتن هرگونه چک برگشتی و تسهیلات معوقه

مرحله پنجم: انتخاب طرح موردنظر

مرحله ششم: پرداخت پیش‌پرداخت ۳۰ درصدی مشخص شده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی

مرحله هفتم: شروع ساخت واحد مسکونی

مرحله هشتم: تحویل واحد مسکونی

شرایط ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن 1403

شرایط طرح مسکن ملی به این صورت است که فرد متقاضی این طرح باید دارای شرایط مکانی و مادی خاصی به شرح زیر باشد

بودجه مسکن ملی فقط کفاف 24% نیاز واقعی را می‌دهد! بخوانید
 

اولین و مهم‌ترین شرط این است که متقاضی و افراد تحت سرپرستی او از تاریخ ۱/۱/۱۳۸۴ نباید صاحب زمین مسکونی یا واحد مسکونی باشند. همچنین از تاریخ ۲۲/۱۱/۱۳۵۷ نباید از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن مثل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و ساخت واحد مسکونی استفاده کرده باشند.

متقاضی باید متأهل یا سرپرست خانوار باشد و زنان خودسرپرست هم حداقل باید ۳۵ سال سن داشته باشند.

متقاضی باید در شهری که در آن تقاضای استفاده از مسکن ملی دارد حداقل ۵ سال زندگی کرده باشد. منع قانونی برای تسهیلات بانکی مثل چک برگشتی یا تسهیلات معوقه هم نداشته باشند.

متقاضی باید بتواند هزینة مازاد تسهیلات بانکی را که برای ساخت مسکن لازم است تأمین کند. متقاضیان واجد شرایط بر اساس اعلام دستگاه یا نهاد مربوطه باید بتوانند حداقل سی درصد هزینة ساخت مازاد بر تسهیلات بانکی سپرده‌گذاری کنند.

همچنین توانایی پرداخت اقساط ماهیانه‌ بانکی تسهیلات هم مهم است. متقاضی باید بتواند اقساط ماهیانه وام بانکی با نرخ سود ۱۸ درصد را پرداخت کند.

ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن 1403 برای مجردها

مجردها هم می‌تواند در صورت داشتن پیش‌شرط‌هایی از این طرح حمایتی استفاده کنند.

گروه اول کسانی هستند که تعهدنامه محضری می‌دهند در زمان انعقاد قرارداد واگذاری واحد مسکونی عقدنامه رسمی ازدواج دائم را ارائه می‌کنند.

ثبت‌نام برای این گروه در صورتی مجاز است که مرد مجرد بالای ۲۳ سال تا ۴۵ سال باشد. سابقة مالکیت مسکن یا زمین با کاربری مسکونی نداشته باشند. از امکانات دولتی یا نهادهای عمومی غیردولتی مثل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه خرید یا ساخت واحد مسکونی از ۲۲/۱۱/۱۳۵۷ استفاده نکرده باشند. همچنین همسرشان هم در زمان انعقاد قرارداد باید این شرایط را داشته باشد. علاوه بر این‌ها باید پنج سال هم در شهر مورد تقاضا سابقه سکونت داشته باشند و تعهد محضری بدهند که تا زمانی که قرارداد واگذاری واحد منعقد می‌شود عقدنامه محضری ازدواج دائم را ارائه می‌دهند.

از زمان تنظیم قرارداد تا تحویل مسکن، اگر عقدنامه‌شان فسخ شود یا طلاق بگیرند وزارت راه و شهرسازی می‌تواند قرارداد مسکن ملی را فسخ کند، وجوه دریافتی برگردانده می‌شود و واحد به شخص دیگری واگذار می‌شود.

واحد مسکونی طرح نهضت ملی برای استفاده زوجین است. اگر هر کدام به طور مستقل ثبت‌نام کرده باشند هم مجموعاً فقط یک واحد به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

غیر از این گروه، پنج گروه از افراد مجرد دیگر هم می‌توانند بدون شرط ارائة عقدنامه، برای طرح مسکن ملی ثبت‌نام کنند: نخبگان علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان، مردان مجرد بالای ۴۵ سال و زنان مجرد بالای ۳۵ سال، معلولان جسمی حرکتی که حداقل ۲۰ سال سن دارند با معرفی سازمان بهزیستی و در نهایت، بیماران خاص بر اساس ضوابط وزارت بهداشت درمان و‌ آموزش پزشکی.

به‌طورکلی در زمان انعقاد قرارداد اولویت با متأهل‌ها است و در میان آن‌ها هم اولویت با خانواده‌هایی است که جمعیت بیشتری دارند.

وام طرح نهضت ملی مسکن 1403

در کنار شرایط طرح مسکن ملی این نکته نیز حائز اهمیت است که واحدهای مسکونی این  طرح با قیمت تمام شده عرضه شده و به متقاضیان آن ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان پس از ثبت‌نام در طرح وام پرداخت می‌شود که این وام توسط بانک مسکن ارائه می‌شود که این وام‌ها با نرخ سود ۱۸ درصد به متقاضیان پرداخت خواهند شد و متقاضی باید در یک بازه ۱۲ساله اقساط این وام را بازپرداخت کند و در روش ساده و پلکانی باید سودی بین ۱۰۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان به بانک عامل پرداخت شود.

در بازپرداخت به‌ روش ساده متقاضی که وام دریافت می‌کند باید برای تسهیلات برابر با ۱۰۰ میلیون تومان تقریباً هر ماه یک میلیون و ۹۹۱ هزار تومان قسط پرداخت کند. کل مقدار بازپرداخت شده توسط متقاضی این طرح در این روش تقریباً ۲۴۵ میلیون تومان خواهد بود. متقاضی در انتهای سال دوازدهم ۱۴۵ میلیون تومان برای این وام سود پرداخت خواهد کرد.

در روش پلکانی وام مقدار اقساط از یک میلیون و ۵۳۰ هزار تومان آغاز می‌شود و به ۲ میلیون و ۱۰۵ هزار تومان در سال دوازدهم افزایش می‌یابد. کل مقدار بازپرداخت شده در سال دوازدهم تقریباً بالغ بر ۲۶۰ میلیون تومان و سود آن ۱۶۰ میلیون تومان است.

برای وام ۷۵ میلیون‌تومانی نیز فرد متقاضی طرح بیش از ۱۰۰ میلیون تومان سود به ‌روش ساده با اقساط ماهانه یک میلیون و ۲۷۵ هزار تومان پرداخت می‌کند. در روش پلکانی برای وام ۷۵ میلیون‌تومانی، قسط ماهانه از یک میلیون و ۱۴۴ هزار تومان آغاز می‌شود و در سال دوازدهم به یک میلیون و ۵۸۲ هزار تومان می‌رسد. میزان سود در این روش نیز تقریباً ۱۲۰ میلیون تومان است.

مراحل واریز آورده در طرح ملی مسکن را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

مراحل واریز آورده نهضت مسکن مبلغ حدودی آورده متقاضیان
ورود به طرح ۴۰ میلیون تومان
پی کنی، فونداسیون مبلغی حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان
اسکلت، سقف زنی مبلغی حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان
سفت‌کاری ۴۰ میلیون تومان (باتوجه‌به زمان و نرخ تورم متغیر است)
نازک‌کاری ۴۰ میلیون تومان (باتوجه‌به زمان و نرخ تورم متغیر است)

در کدام شهرها طرح  مسکن ملی اجرا می‌شود؟

در ابتدای تصمیم دولت مبنی بر ساخت مسکن‌های ملی ابتدا قرار بود این طرح در شهرهای جدید پرند و پردیس برای طرح مسکن ملی تهران و هشتگرد در استان البرز، اجرایی شود؛ اما در مرحله دوم ثبت‌نام طرح مسکن ملی زنجان، طرح ملی مسکن اصفهان، خراسان جنوبی، طرح ملی مسکن کرمان و هرمزگان نیز به لیست قبلی اضافه شدند.

ثبت‌نام طرح مسکن ملی کرمان برای شهرهای کرمان، سیرجان، بم، بزنجان، ریحان، هماشهر، جوزم، دهج، شهداد، اندوهجرد، گلباف، جوپار، ماهان، خاتون آباد، ارزوئیه، محی‌آباد، باغین، چترود، هجدک، رابر، فهرج، نرماشیر، نظام شهر، جیرفت، کهنوج، عنبرآباد، منوجان، رودبار، قلعه‌گنج و فاریاب و ثبت‌نام طرح ملی مسکن  اصفهان برای شهرهای کاشان، قمصر، جوشقان قالی، نایین و انارک، در استان خراسان جنوبی در شهرهای بیرجند، طبس و نهبندان و در طرح ملی مسکن زنجان در شهرهای زنجان و آب بر و در استان هرمزگان برای شهر جاسک انجام می‌شود.

00:24 1403/6/22 - کد خبر: 000070364

استقرار ۲۴۰ تیم امدادی و پشتیبانی برای ارائه خدمات به زائران امام رضا (ع)

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از استقرار ۲۴۰ تیم امدادی و پشتیبانی برای ارائه خدمات به زائران امام رضا (ع) خبر داد.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به استقرار تیم‌های امدادی و پشتیبانی برای ارائه خدمات به زوار امام رضا (ع) اظهار کرد: ۲۴۰ تیم امدادی و پشتیبانی برای ارائه خدمات ترافیکی، امداد و نجات، اسکان اضطراری، آب‌رسانی و خدمات پشتیبانی هم‌زمان با افزایش سفرها در ایام آخر ماه صفر و بازگشت زوار امام رضا (ع) در جاده‌ها و پایگاه‌های ثابت و سیار استان اصفهان استقرار یافتند.

وی افزود: این تیم‌ها در مسیر طریق‌الرضا، محورهای شرق، غرب و شمال استان نائین، انارک، چوپانان، خوروبیابانک، محور اصفهان_نایین، محورهای جاده‌ای اصفهان، میمه، نطنز و کاشان، آزادراه‌ها متشکل از عوامل پلیس‌راه و راهور، راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، هلال‌احمر و اورژانس، شهرداری‌ها و آتش‌نشانی و شرکت‌های خدمات‌رسان برق، آب، فاضلاب، مخابرات و دهیاری‌ها استقرار یافتند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: برای امور پشتیبانی و اسکان بین‌راهی برای مسافران بیش از ۲۰ موکب و ایستگاه امنیت سلامت به‌صورت مردمی و نیز پایگاه‌های امدادی و مساجد بین‌راهی، مجتمع‌های خدمات رفاهی نیز در این ایام در راستای خدمت‌رسانی به زائران در برگشت از عتبات‌عالیات مهیا شده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط افزایش تردد در جاده‌ها و به منظور پیشگیری از وقوع حوادث جاده‌ای تیم‌های عملیاتی پلیس راه با تقویت امکانات به‌صورت ویژه نسبت به اعمال نظارت بر ایمنی ترافیک در محورها اقدام می‌کنند.

شیشه فروش اضافه کرد: با هماهنگی به‌عمل آمده توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تاکنون ۱۳۵ ناوگان اتوبوس نسبت به انتقال زائران به مشهد مقدس اقدام کردند و تدابیر ایمنی لازم در مسیر حرکت اتوبوس‌ها با اعمال نظارت‌های میدانی و استقرار تیم‌ها انجام شده است.

کد خبر 786746 - ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نائین گفت: سمپاشی 40 هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام، واکسیناسیون تعداد 2 هزار و 620 راس دام سبک و سنگین، معاینه 127 راس دام و آموزش 26 نفر از روستاییان از مهمترین اقدامات برگزاری این اردوی جهادی بود.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان نایین؛دکتر بهزاد متولی زاده رییس شبکه با اعلام این خبر گفت : در راستای اجرای اردوی های جهاد دامپزشکی استان اصفهان در قالب قرارگاه محرومیت زدایی، اردوی جهاد دامپزشکی این شهرستان با محوریت شبکه دامپزشکی و با همکاری فرمانداری، بخشداری انارک، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری، ناحیه مقاومت بسیج، جهاد کشاورزی و دهیاری چوپانان در روستاهای چوپانان، آشتیان، حجت آباد و مزرعه عارفیه و نمونه برگزار گردید.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نائین گفت: در این اردوی جهادی 40 هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام با هدف مقابله با انگل های خارجی دام از جمله کنه ی عامل انتقال بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو سمپاشی، واکسیناسیون تعداد 2 هزار و 620 راس دام سبک و سنگین انجام و 127 راس دام با هدف تشخیص و درمان بیماری های دامی مورد معاینه قرار گرفت و همچنین آموزش چهره به چهره 26 نفر از روستاییان حاضر، در مورد بیماری های مشترک بین انسان و دام صورت پذیرفت

1403/06/11 - 06:54

مقالات دیگر...