خبرهای فرهنگی و اجتماعی

مهرداد خورسندی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیش از یکهزار روستا در استان اصفهان (به جز محدوده کاشان) وجود دارد که از این تعداد ۹۴۸ روستا تحت پوشش آبفای اصفهان است.
وی افزود: شماری از روستاها نیز یا جمعیت کمی دارند و یا درخواستی برای تحت پوشش آبرسانی آبفا قرار گرفتن از سوی دهیاریهای آنها اعلام نشده اما شرکت آبفا به آنها نیز آبرسانی سیار میکند.
آبرسانی سیار به ۳۰۵ روستا به طور پیاپی
سخنگوی آبفای استان اصفهان با بیان اینکه در مجموع امسال ۹۷۵ روستای استان چه تحت پوشش و چه غیر تحت پوشش به دلیل کمبود آب، دسترسی نداشتن به منابع آب پایدار و یا فرسودگی و نبود تأسیسات مناسب با تنش آبی رو به رو هستند، خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل و آبرسانی پایدار به بیش از ۴,۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
خورسندی با بیان اینکه دو سال است که به صورت مرتب به ۳۰۵ روستای استان آبرسانی سیار میشود که از این تعداد افزون بر یکصد روستا تحت پوشش آبفا نیست، گفت: آبرسانی سیار در ماههای گرم سال به ۳۷۰ روستا افزایش مییابد.
تداوم خشکی چاههای فلمن برای دومین سال متوالی
وی با اشاره به اینکه با گرم شدن هوا شماری از چاههای متفرقه آب برای رفع مشکل کم آبی وارد مدار بهرهبرداری شده، ابراز داشت: چاههای فلمن دو سال متوالی است که آبی ندارند و خشکند.
خورسندی افزود: هم اکنون نزدیک به ۱۴ هزار لیتر در ثانیه (۱۴ مترمکعب) برای ۵۸ شهر و ۳۸۰ روستای تحت پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ آب تولید و توزیع میشود درحالیکه مصرف در برخی ساعات و حتی دقایق گرم روز به طور متوسط به ۱۶ هزار لیتر میرسد.
سخنگوی آبفای استان اصفهان ابراز داشت: با توجه به تأمین منابع آبی جایگزین (مانند چاههای آب متفرقه)، مدیریت فشار، تله متری، تله کنترل و تعویض والوهای فرسوده و اصلاح شبکه در ماههای اخیر مشکلات به حداقل رسیده است.
خورسندی تصریح کرد: با توجه به این اقدامات، بعید میدانیم امسال آبرسانی سیار در کلانشهر اصفهان نیاز شود اگرچه به صورت موردی در برخی مناطق به دلیل وقوع حوادث، با تانکر نیز آبرسانی شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در برخی مناطق افت فشار آب به ویژه در طبقات بالا احساس میشود، خاطرنشان کرد: طبق پیشبینیهای هواشناسی طی ۱۰ روز آینده گرمای شدید هوا در اصفهان ادامه دارد و بررسیها نشان میدهد روزهایی که دما از ۳۶ درجه سانتیگراد بالاتر میرود مصارف آ ب نیز افزایش مییابد.
ارسال پیامک به شهروندان پرمصرف و بد مصرف
مدیر روابط عمومی و سخنگوی آبفای استان اصفهان با تاکید بر ضرورت مصرف بهینه آب در روزهای پیشرو، ابراز داشت: روز جمعه به شمار زیادی از شهروندان به ویژه گروههای پرمصرف و بد مصرف از طریق سامانه ۱۵۲۲ پیامک مبنی مدیریت مصرف و صرفه جویی ارسال شد.
خورسندی اظهار داشت: همه مدیران مناطق خودگردان ۳۸ گانه آبفای استان اصفهان به حالت آماده باش درآمدند و ملزم شدند شخصاً در محل خدمت خود حاضر بوده و وضعیت فشار شبکه و مدیریت توزیع آب و نیز آبرسانی سیار را رصد کرده و به سامانه ۱۲۲ گزارش کنند.
افزایش مصارف آب در مناطق گردشگری روزهای پایان هفته و نیاز به آبرسانی با تانکر
وی با اشاره به اینکه مصارف آب در مناطق گردشگری و روستایی نظیر چادگان و مبارکه در روزهای آخر هفته به دلیل افزایش جمعیت بالا میرود، افزود: سعی شده با اعزام تانکرهای سیار آبرسانی مشکل این روستاها برطرف شود.
سخنگوی آبفای استان اصفهان با بیان اینکه از باغ بهادران لنجان تا انارک نائین و جرقویه و اردستان، شهرها و روستاها به طرح آبرسانی اصفهان بزرگ (سامانه آبرسانی موسوم به بابا شیخعلی) وصل است، اضافه کرد: روز گذشته به میرآباد و اکبرآباد مبارکه و نیز چند روستای چادگان و شهرستان شهرضا و اردستان آبرسانی سیار شد.
به گفته خورسندی تنش آبی در شهرضا در دو روز پایان هفته گذشته به دلیل افزایش ناگهانی مصارف بوده که به هوا گرفتن لولهها و در نتیجه قطع آب شده در حالی که مخازن آب شرب این شهرستان مشکلی نداشته است.
(کد خبر 5528238 - ۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۸:۵۸)2 تیر: به توپ بستن مجلس شوراي ملي توسط شاه قاجار (1287) - روز جهانی بیوه ها (23 ژوئن)
3 تیر: پايان مرحله اول مشروطيت و آغاز استبداد صغير (1287)
4 تیر: انتقال امام خميني (ره) به پادگان عشرت آباد (1342)
5 تیر: افتتاح نمایشگاه بزرگ هفتهزار سال تاریخ و هنر ایران در کاخ هنرهای زیبای سان فرانسیسکو (۱۳۴۴) - روز جهانی مبارزه با مواد مخدر (26 ژوئن) - روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه (26 ژوئن)
6 تیر: جشن نیلوفر
7 تیر: شهادت مظلومانه آیت ا... دکتر بهشتی و 72 تن از یاران امام خمینی (ره) (1360) و روز قوه قضائیه
8 تیر : شهادت حضرت امام محمدتقی (ع) "جوادالائمه" (30 ذی القعده ۲۲۰ ه.ق برابر با 8 آذر ۲۱۴ خورشیدی) - روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی
9 تیر: قيام مردم عراق به رهبري آیةالله شيرازي (1299)
10 تیر: سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) (اول ذی الحجه 2 ه.ق برابر با 6 خرداد ۳ خورشیدی) و روز ازدواج - روز صنعت و معدن - روز بزرگداشت صائب تبریزی
11 تیر: شهادت آیت ا... صدوقی چهارمین شهید محراب به دست مجاهدین خلق (1361)
12 تیر: حمله ددمنشانه ناوگان آمریکایی به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران (1367) و روز افشای حقوق بشر آمریکایی - روز بزرگداشت علامه امینی (1349)
13 تیر: جشن تیرگان (روز تیر)
14 تیر: روز قلم - روز شهرداری و دهیاری
15 تیر: شهادت مظلومانه زایران خانه خدا به دست ماموران آل سعود (6 ذی الحجه 1407 ه.ق برابر با نهم مردادماه 1366) - جشن خام خواری
16 تیر: شهادت حضرت امام محمدباقر (ع) (7 ذی الحجه 114 ه.ق برابر با 12 بهمن ماه 111 خورشیدی) - روز مالیات
17 تیر: انعقاد پيمان «سعد آباد» (1316)
18 تیر: روز عرفه، روز نیایش (9 ذی الحجه) - روز ادبیات کودکان و نوجوانان - حمله به کوی دانشگاه تهران (1387)
19 تیر (تعطیل): عید سعید قربان (10 ذی الحجه) - کشف توطئه آمریکایی در پایگاه هوایی شهید نوژه (کودتای نافرجام نقاب در 1359)
20 تیر: حمله آزاديخواهان ومشروطه طلبان به تهران (1288) - روز جهانی جمعيت (11 ژوئیه)
21 تیر: روز عفاف و حجاب (حمله به مسجد گوهرشاد و کشتار مردم به دست رضا شاه پهلوی (1314))
22 تیر: زادروز محمد خوارزمی و روز فناوری اطلاعات - شكست محمدعلي شاه از مشروطه طلبان (1288)
23 تیر: گشایش نخستین مجلس خبرگان رهبری (1362) - روز گفت و گو و تعامل سازنده با جهان
24 تیر: ولادت حضرت امام علی النقی الهادی (ع) (۱۵ ذی الحجه ۲۱۲ ه.ق برابر با ۲۰ اسفند ۲۰۶ خورشیدی) - مهاجرت علما و مردم تهران به قم (1285)
25 تیر: روز بهزیستی و تامین اجتماعی
26 تیر: سالروز تاسیس نهاد شورای نگهبان
27 تیر (تعطیل): عید سعید غدیر خم (18 ذی الحجه 10 ه.ق برابر با 28 اسفند ماه 10 خورشیدی) - اعلام پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی ایران (1367)
28 تیر: انتشار داستان «يكي بود، يكي نبود» محمدعلي جمال زاده در برلين (۱۳۰۰)
29 تیر: ولادت حضرت امام موسی کاظم (ع) (20 ذی الحجه 128 ه.ق برابر با 24 آبان ماه 125 خورشیدی) - واگذاري شيلات شمال ايران به "استفان ليانازوف" سرمايه دار روسي ( 1272) - گام نهادن اولین انسان بر سطح ماه (ساعت ده و 56 دقيقه بعد از ظهر به وقت واشنگتن نيل آرمسترانگ فضانورد آمريكايي و فرمانده آپولو 11)
30 تیر: روز بزرگداشت آیت ا... سید ابوالقاسم کاشانی
31 تیر: رأي دادگاه لاهه به نفع ايران دربرابر انگليس (1331)

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایرج حشمتی، روز شنبه در مراسم تجلیل از محیطبانان استان اصفهان افزود: این جادهها از بین مناطق اصلی حیات وحش استان از جمله موته، قمیشلو، کلاه قاضی و انارک عبور کرده است که تهدیدی برای انواع گونههای جانوری به شمار میرود.
وی ادامه داد: غیر از محورهای مواصلاتی، انواع خطوط انتقال گاز و نفت و انرژی و معادن مجاز و غیرمجاز که هر یک میتواند برای محیط زیست آسیبزا باشد نیز در این مناطق به چشم میخورد.
مدیرکل محیط زیست اصفهان با اشاره با اینکه استانهای کشور بطور معمول یک یا دو چالش اصلی و مهم را دارند، گفت: اما استان اصفهان پنج چالش اساسی آب(خشکسالی)، آلودگی هوا، فرسایش اراضی، مشکلات زیست محیطی و مصرف انرژی را یک جا در خود دارد.
حشمتی با اشاره به سختی کار محیطبانان خاطرنشان کرد: این افراد با روحیه پهلوانی، تصمیمگیر لحظهها و شرایط بحرانی هستند و هیچ وقت در مبارزه با شکارچیان، اول شلیک نمیکنند.
وی ادامه داد: یک محیطبان بازنشسته در این استان حدود سه میلیون تومان حقوق بازنشستگی دارد که نشان میدهد این اشخاص فقط با عشق به طبیعت و حیوانات و نه بخاطر مسائل مالی، به کار خود ادامه میدهند.
سخنگو و عضو هیأت مدیره خانه سینمای مستند اصفهان نیز در این همایش اظهار داشت: مُستندهای مبتنی بر پژوهش راهکار مناسبی برای نمایش جلوه های زیست محیطی و حفاظت از آن است.
محمد ملکوتی با بیاناینکه در باره مسائل زیست محیطی، نگاه ما نگاه ملی است، گفت: هنرمندان و مستندسازان دغدغه زیست محیطی دارند و بیشک یک اثر هنری با کیفیت قادر است چه برای شهروندان فعلی و چه آیندگان موثر واقع شود.
پیشنهاد برگزاری جشنواره بینالمللی محیط زیست با حضور هنرمندان
همچنین هنرمند و بازیگر پیشکسوت اصفهان در این برنامه گفت: برگزاری یک جشنواره بینالمللی با رویکرد زیست محیطی در این استان با حضور متخصصان و هنرمندان مفید و اثربخش است.
محمدرضا نریمانی ادامه داد: چنین رویدادهای میتواند بیش از گذشته توجه مردم و مسوولان را به حفظ محیط زیست جلب کند.
مراسم تجلیل از محیطبانان استان اصفهان به مناسبت میلاد امام رضا(ع) "ضامن آهو" و هفته محیط زیست در سالن اجتماعات اداره کل محیط زیست اصفهان برگزار شد.
در استان اصفهان از ۹.۸ میلیون هکنار عرصههای طبیعی،حدود ۴۰۳ هزار هکتار وسعت جنگلها، ۶ میلیون هکتار وسعت مرتع و سه میلیون هکتار بیابان است، در این میان وسعت مناطق حفاظت شده، شکار ممنوع و چهارگانه،۲ میلیون و دویست هزار هکتار برآورد میشود.
این استان یک اثر طبیعی ملی، سه پارک ملی، پنج پناهگاه حیات وحش، چهار منطقه حفاظت شده، ۱۱ منطقه شکار ممنوع و یک تالاب بینالمللی دارد.
(۲۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۴۷ - کد خبر: 84784417)
به گزارش روابط عمومی آبفای نایین، 4540 منهول فاضلاب این سه شهر در طول دو هفته، سم پاشی می شوند. گفتنی است این عملیات همه ساله با شروع فصل گرم سال و با هدف از بین بردن حشرات موذی انجام می شود.
(کد خبر: ۲۴۵۹۵۶ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۶)